Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka z nietypowym kruchym ciastem z kokosem. Szarlotka z bezą i kruszonką, wyszła pyszna.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem i żółtkami.Przesiać mąkę z proszkiem, dodać kokos i zmiksować razem na żwirek. 1/3 ciasta odsypać na kruszonkę. Resztę zagnieść i wylepić blaszkę z papierem do pieczenia.(25x42) Dobrze jest posypać, bułką tartą.
nadzienie-Na cieście ułożyć jabłka pokrojone w cząstki.
Posypać cukrem waniliowym z cynamonem.
beza-Ubić pianę ze szczyptą soli, potem cukrem. Następnie wmieszać przesiany kisiel. Wyłożyć na owocach.
Na ubitej pianie rozsypać resztę ciasta.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 *C. Piec około 50 minut. Pod koniec pieczenia przykryć papierem. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.