Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: izabelaxD
Bardzo smaczne ;)

Składniki

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki oprócz jabłek, budyniu i mleka mieszamy. Oddzielamy ciasto na pół. Jedną część chowamy do zamrażalnika, a drugą wkładamy na blaszkę. Jabłka obieramy i trzemy na tarce. Dajemy na ciasto. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją. Wlewamy gorący na jabłka. Drugą część ciasta trzemy na budyń i pieczemy do godziny czasu.

  2. PS. Te pół litry mleka jest na budyń. Z większą ilością mleka byłby za rzadki.

Komentarze do przepisu (10)

kuchcik 21 lipca 2010
jak smacznie wygląda ;)
5
agi80 21 lipca 2010
A w jakiej temperaturze pieczemy???
izabelaxD 22 lipca 2010
W 180 stopniach.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki