Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa szarlotka, taka jak kiedyś bywała u nas w domu, kiedy byliśmy mali. Prosta, szybka i smaczna. Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32547
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 44
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 908
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32547
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 44
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 908
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieć w kulkę. Podziel na dwie części, owiń folią stretch i włóż do lodówki na 20 minut.
Jabłka obierz i pokrój na ćwiartki.
Jedną część ciasta włóż na dno foremki. Ponakłuwaj widelcem. Posyp bułką tartą/kaszą manną i ułóż jabłka. Włóż do lodówki na czas przygotowania budyniu.
Budyń ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Gorący rozprowadź na jabłka i zetrzyj na tarce drugą część ciasta.
Włóż do nagrzanego piekarnika do 180°C i piecz ok. 40minut. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego.