Szarlotka w bezowej pierzynce

Szarlotka w bezowej pierzynce
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wiola1100
kruche ciasto,owocowe nadzienie i bezowa pianka,pychotka

Składniki

Przygotowanie

  1. Z mąki,4 łyżek cukru,cukru waniliowego,masła i jajka zagnieść kruche ciasto i wstawić do lodówki na godzinę.Jabłka zagotować,budynie wymieszać z sokiem pomarańczowym i wlać do jabłek cały czas mieszając pogotować z 5 minut i odstawić do wystygniecia.Ciasto wyjąć z lodówki i delikatnie rozwałkować wyłożyć dno i boki tortownicy posypać bułka tartą i rónomiernie rozłożyć masę jabłowo-budyniową.piec w 170 stopniach ok. 45 minut.Białka ubić na sztywno następnie powoli dosypywać cukier i miksować aż się cukier rozpuści.Po 45 minutach wyjąć ciasto z piekarnika wyłożyć pianę z białek i wstawić ponownie do piekarnika na 40 minut skręcając temp. piecyka do 100 stopni,po 40 minutach wyłączyć piekarnik zostawić w nim ciasto aż do ostygniecia .Życzę smacznego.

Komentarze do przepisu (15)

Annuar 02 marca 2011
Bezowa pierzynka prezentuje się wspaniale. Bardzo podoba mi się pomysł na jabłka z budyniami i sokiem... Czytaj całość »
Bezowa pierzynka prezentuje się wspaniale. Bardzo podoba mi się pomysł na jabłka z budyniami i sokiem pomarańczowym :)
Hanix1984 02 marca 2011
Mniam, mniam :D
jagoda114 02 marca 2011
Kolejny przepis do wypróbowania.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki