Szarlotka sypana

Szarlotka sypana
> > 6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wiola1100
łatwiejszego ciasta to już chyba nie ma

Składniki

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki suche wsypać do jednej miski i wymieszać,jabłka obrać i pokroić na małe plasterki ;suche składniki podzielić sobie na 3 części,dno tortownicy posmarować odrobiną maragaryny i wysypać równomiernie 1 część mieszanki na to połowę jabłek i 2 część mieszanki następnie małą łyżeczką ułożyć kupkami dżem a na to reszte jabłek a na jabła mieszankę na górę pokroić na kawałeczki margarynę i równomiernie ją rozłożyć,ciasto pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego

Komentarze do przepisu (9)

Kasius23 19 października 2010
O, widziałam kiedyś taki przepis w jakiejś gazetce, ale nie zrobiłam bo nie uwierzyłam. A tu widzę, że jednak... Czytaj całość »
O, widziałam kiedyś taki przepis w jakiejś gazetce, ale nie zrobiłam bo nie uwierzyłam. A tu widzę, że jednak działa! Teraz to już spróbuję :)
aaasik 19 października 2010
Ciasto mojego dzieciństwa... ale gdzieś zapodział się przepis, teraz już go mam ;)
sereberko80 20 października 2010
robiłam kiedyś ten placek, potwierdzam, robi się go expressowo, a smakuje pysznie :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki