Szarlotka owsiana

Szarlotka owsiana
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Super szarlotka z dodatkiem płatków owsianych.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jabłka obrać, zetrzeć i wymieszać z cynamonem.

  2. Masło utrzeć z cukrami.

  3. Następnie dodać jajka i nadal ucierać.

  4. Mąkę zmieszać z drobnymi płatkami i z proszkiem do pieczenia.

  5. Ucierając dodawać po łyżce sypkich produktów do masy.

  6. Wlać rum, wymieszać i wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy.

  7. Na cieście położyć starte jabłka.

  8. Posypać płatkami górskimi wymieszanymi z wiórkami kokosowymi.

  9. Włożyć szarlotkę do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni przez 35 minut. Dodatkiem do placka mogą być lody waniliowe lub bita śmietana.

Komentarze do przepisu (1)

kasiula2912 16 września 2016
witam! na jakiej wielkości formę jest przewidziany przepis? Pozdrawiam!!
Składniki
Składniki