Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1370
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1370
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Mieszamy wszystkie składniki ciasta i zagniatamy tak jak kruche ciasto. dzielimy ciasto na 2/3 i 1/3. 1/3 wkładamy do zamrażalnika. Blachę ok. 27 cm /24 cm smarujemy masłem. Rozkładamy teraz spód ciasta, czyli nasze 2/3. Wkładamy do piekarnika 180° C na ok. 15 min.
Wyjmujemy spód z piekarnika. Starte na średnim oczku jabłka rozkładamy na spodzie. Wyjmujemy z zamrażalnika ciasto 1/3 i trzemy na tarce na średnich oczkach nad ciastem, równomiernie. Wkładamy do piekarnika 180° na ok. godzinę.
Wyjmujemy ciasto. Gdy ostygnie, możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego