szarlotka brzoskwiniowa

szarlotka brzoskwiniowa
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: lemonka
deser z serii "sernik na zimno", uwaga! alkoholizowany.

Składniki

  • biszkopty, serki naturalne, np.Tosca (obecnie Turek), zalezy w jak duzej formie bedziemy robic
  • puszka brzoskwin, ilosc tez zalezy od wielkosci formy i puszek
  • slodki alkohol o smaku wisniowym,(nie wodka)

Przygotowanie

  1. naczynie wykladamy biszkoptami maczanymi w alkoholu, nastepnie kladziemy warstwami - ser, brzoskwinie, biszkopty za kazdym razem nasaczone alkoholem. Tak az do zapelnienia calej formy. Konczymy warstwa biszkoptow. Nalezy przygotowywac w formie ktora mozna zamknac. Naczynie powinno byc scisle wypelnione. Taki `pakunek` wstawiamy na noc do lodowki a rano wyjmujemy z formy gotowa `bryle serowa`. Nalezy przechowywac w lodowce, mozna forme posmarowac oliwa przed umieszcvzeniem w niej skladnikow. Latwiej wtedy wyjac calosc.

Składniki
  • biszkopty, serki naturalne, np.Tosca (obecnie Turek), zalezy w jak duzej formie bedziemy robic
  • puszka brzoskwin, ilosc tez zalezy od wielkosci formy i puszek
  • slodki alkohol o smaku wisniowym,(nie wodka)
Składniki