Szarlotka

Szarlotka
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: iwonasz
Rozpływa się w ustach,krucha i delikatna...

Składniki

Przygotowanie

  1. mąkę wyrobić z margaryną nożem dodać pozostałe składniki ,zarobić ciasto i schłodzić min pół godziny.

  2. Z jabłek odlać nadmiar soku.

  3. Ciasto podzielić na dwie części jedna wyłożyć blaszkę domową-dużą posypać mąką wyłożyć jabłka przykryć drugą częścią ciasta.

  4. Piec ok 50 min w temp.180 stopni

  5. Zaletą tej szarlotki jest jej kruchość dzięki zastosowaniu mąki krupczatki

Komentarze do przepisu (3)

Klaudek 17 stycznia 2010
Dziś robiłam, bardzo smaczna. I całkiem szybko się ją robi ;-) nie wliczam tu czasu leżakowania ciasta w... Czytaj całość »
Dziś robiłam, bardzo smaczna. I całkiem szybko się ją robi ;-) nie wliczam tu czasu leżakowania ciasta w lodówce ;-) polecam
Jagoda50 21 stycznia 2010
Bardzo lubie szarlotke ale nie za bardzo umiem ja robić.
Miszelka 23 maja 2012
ulubione ciasto mojego męża! Robię wg tego przepisu regularnie:-)
Składniki
Składniki