Szarlotka

Szarlotka
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jolusia
Bardzo łatwa szarlotka do wykonania

Składniki

Przygotowanie

  1. Margarynę rozkruszyć z mąką;

  2. Dodać cukier, żółtka, proszek do pieczenia, śmietanę i dokładnie zagnieść;

  3. Włożyć ciasto na 1 godzinę do lodówki;

  4. Podzielić ciasto na 2 części;

  5. Jedną część ciasta po wyłożeniu na blachę posypać tartą bułką a następnie wyłożyć starte na grubej tarce jabłka i posypać całość delikatnie cukrem (3-5 łyżek), oczywiście wedle uznania;

  6. Przykryć drugą częścią ciasta;

  7. Piec na złoty kolor;

  8. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze do przepisu (8)

margo21 06 listopada 2009
rzeczywiście łatwy przepis daję do ulubionych
ajisza 06 listopada 2009
To jest taki klasyczny przepis na szarlotkę, bardzo dobry, a ja kocham przepis mojej Teściowej, na warstwę... Czytaj całość »
To jest taki klasyczny przepis na szarlotkę, bardzo dobry, a ja kocham przepis mojej Teściowej, na warstwę jabłek daje warstwę ubitych białek, a potem na to ciasto(to co przedtem się robiło, czyli kruche) starte na grubej tarce:) uwielbiam:)
wiktoria2208 06 listopada 2009
ale mam smaka na ta szarlatke :-)az jutro ja zrobie mniam mniam!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki