Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po serniki i jabłeczniki zawsze większość z nas chętnie sięga. Te dwa ciasta chyba nigdy się nie znudzą.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Składniki na ciasto posiekać nożem, zagnieść i podzielić na dwie części. Jedną od razu włożyć do formy o wymiarach 25/35 cm. Posypać 1 łyżką tartej bułki. Następnie wyłożyć starte jabłka wymieszane z cukrem. Leciutko posypać łyżeczką cynamonu. Przykryć drugą częścią ciasta. Nakłuć widelcem i wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Piec 30 minut. Po tym czasie ubić ubić białka z dwoma łyżkami cukru i wyłożyć pianę. Piec jeszcze 25 minut aż beza się ładnie zrumieni.