Wykonanie :
Jabłka pokroić w drobną kostkę,skropić sokiem ,
z cytryny ,posypać cynamonem i dobrze wymieszać.
Białka ubić z 1 szklanką cukru pudru,następnie wsypać budyń i delikatnie wymieszać.
Masło posiekać ,z cukrem pudrem
z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia ,
dodać żółtka ,dwie łyżki kwaśnej śmietany,
i zagnieść ciasto.
Podzielić na dwie ,równe części ,
i odłożyć na pół godziny do lodówki .
Jedną częścią,ciasta wylepić spód blachy ,
wyłożyć na ciasto jabłka pokrojone w drobną kostkę,skropione sokiem i posypane cynamonem ,
jabłka równomiernie rozprowadzić po cieście ,
Na jabłka wyłożyć ,uprzednio ubite białka
z cukrem pudrem i wymieszane z 1 budyniem śmietankowym ,równo rozprowadzić po całości .
Na białka ,zetrzeć na tartce na grubych oczkach,
drugą część ciasta,
(dobrze schłodzonego).
Piec około 1 godziny w temperaturze ,
180 stopni .
Posypać cukrem pudrem .
Smacznego !!!
Komentarze do przepisu (2)