Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z naszych ulubionych jesiennych ciast. Tym razem z jablkami Jonagold
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1055
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 109
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1055
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 109
Składniki
Jablka obieramy i kroimy w kostke. Wkladamy do garnka i podlewamy ok 1,5 szkl wody. Przykrywamy i dusimy az jablka sie rozpadna. Dodajemy Cukier i mieszamy az woda odparuje. Dodajemy kasze manne i cynamon. Calosc mieszamy i odstawiamy z ognia.
Z podanych skladnikow zagniatamy ciasto. 1/4 ciasta wkladamy do lodowki. Pozostalym ciastem wylepiamy tortownice, wstawiamy Do nagrzanego Do 180 stopni pieca i podpiekamy ok 15 min. Na podpieczony spod wykladamy mase jablkowa i scieramy na tarce lub rozkladamy pozostala czesc ciasta. Wkladamy ponownie Do pieca na ok 40 min. Ciasto gotowe. Smacznego:) Przepraszam za brak polskich znakow.