Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szampańskie tęczowe serduszka"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 161
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Odłóż 1 torebkę czerwonej galaretki, pozostałe wsyp do osobnych miseczek. Do każdej wlej po 1/2 szklanki wrzątku, mieszaj, aż żelatyna się rozpuści. Wystudź.
Śmietanę ubij, rozdziel na 3 porcje. Do jednej galaretki cytrynowej wlej 1/2 szkl. szampana. Połącz z porcją śmietany. Rozlej do foremek w kształcie serduszek. Ostudź.
Rozpuszczoną czerwoną galaretkę połącz z 1/2 szkl. szampana i porcją śmietany. Wylej na zastudzoną warstwę. Schłodź.
Z ostatniej galaretki cytrynowej, reszty śmietany i szampana przygotuj kolejną warstwę pianki. Wylej ją na zastudzoną czerwoną masę. Schłodź.
Odłożoną czerwoną galaretkę rozpuść wg przepisu. Wylej na wierzch torcików. Schładzaj 2 godziny.Źródło: Tina