Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Banany obierz, pokrój w plasterki, pokrop sokiem z jednej cytryny. Z jajka, wina musującego, mąki i soli zrób rzadsze ciasto. Mocz w cieście kawałki banana i smaż na rozgrzanym oleju.
Zamocz w cieście również większe listki mięty i usmaż je podobnie jak banany. Usmażone porcje odsącz na serwetce i obtocz w cukrze pudrze wymieszanym z cynamonem.
Ugotuj budyń. Poczekaj, aż wystygnie, i wymieszaj ze śmietaną. Podawaj ze smażonymi bananami i miętą.
<strong>Czas przygotowania: 30 minut</strong>Źródło: TV14