Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrniki - ukraińskie placki z twarogu
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 98
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 39
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 98
Składniki
W misie umieszczamy twaróg, jajka, cukier, cukier waniliowy, kaszę mannę i mieszamy za pomocą łyżki do połączenia się składników.
Formujemy kulki. Każdą kulkę spłaszczamy, aby powstał placek o grubości ok. 2 cm. Placuszki obtaczamy w mące. Placki smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu przez ok. 2-3 min z każdej strony, aż mocno się zbrązowieją.
Posypujemy cukrem pudrem.