Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto sezonowe ze śliwkami,bardzo proste i expresowe w wykonaniu.Przepis wyszperałam w internecie,źródło:vegetka.pl
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9295
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 887
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 186
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9295
Składniki
Wymieszać kaszę,mąkę,cukier,cukier waniliowy,proszek do pieczenia.Podzielić na 3 równe części.
Śliwki umyć,przekroić na połówki i wypestkować.Masło pokroić na cieniutkie plastry,podzielić na 3 porcje.
Formę wysmarować masłem i posypać bułką tartą.Do blachy wsypać 1/3 porcji ciasta.Ułożyć 1/3 plasterków masła.Wyłożyć połowę śliwek,posypać cynamonem.Rozłożyć resztę ciasta i masła.Piec ok.50 minut w rozgrzanym piekarniku w temp.200 stop.C.