Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Świderki z sosem po 2. roku"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Mięso umyj i zmiel. Podsmaż na łyżce oliwy i przełóż do rondelka z ok. 200 ml gorącej wody. Gotuj na małym ogniu.
Paprykę, cebulę oraz pieczarkę umyj i pokrój w drobną kostkę. Wrzuć na patelnię kolejno: paprykę, pieczarkę, a na końcu – cebulę i podsmaż warzywa na jasnozłoty kolor. Potem dodaj je do rondelka z gotującym się mięsem.
Ugotuj makaron, przecedź, wrzuć do sosu, dodaj przecier pomidorowy i zagotuj.
Przed podaniem posyp świderki siekanym koperkiem.Źródło: Mam dziecko