Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Świąteczny barszcz czerwony"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Buraki myjemy, obieramy i jeszcze raz lekko płuczemy. Kroimy na mniejsze cząstki, zalewamy taką ilością zimnej wody, aby były lekko przykryte. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy pół godziny na małym ogniu. Pozostawiamy w chłodnym miejscu nawet na całą noc. Rano przecedzamy.
Grzyby zalewamy zimną wodą i odstawiamy na kilka godzin. Po tym czasie do garnka z grzybami dodajemy włoszczyznę z zielem angielskim, listkami laurowymi i cebulą. Gotujemy do miękkości warzyw. Przecedzamy.
Mieszamy wywary z buraków i jarzyn. Doprawiamy octem, cukrem, solą i pieprzem. Przed podaniem nie gotujemy, tylko podgrzewamy.
Serwujemy np. z uszkami lub z pasztecikami nadziewanymi pieczarkami (przepis na nie podajemy w ramce obok).
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji 1 złŹródło: Rewia