Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne pierniczki udekorowane przez mojego 10-letniego syna, miał przy tym niezłą frajdę, dla mnie są śliczne, przy dekorowaniu stan liczebny pierników się zmniejszył, bo trzeba było sprawdzić czy są dobre :-)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 335
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 335
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać pozostałe składniki, posiekać i wyrobić elastyczne ciasto. Następnie rozwałkować na grubość 3-4 mm i wykrawać pierniki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni góra-dół, pierniki piec 8 minut. Pierniki zaraz po upieczeniu są miękkie, ale jak wystygną to robią się kruche. Przechowywać w zamkniętym słoiku. SMACZNEGO!!!