Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Świąteczne jabłko z masą orzechową"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2124
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20986
Składniki
Jabłka umyj pod bieżącą wodą i przetnij mniej więcej w połowie. Delikatnie wydrąż środek, uważając, żeby nie przeciąć skórki.
Środek owoców wypełnij masą orzechową.
Masę orzechową możesz wymieszać z dodatkowymi składnikami, np. z rodzynkami lub połamanymi herbatnikami. Deser bez tych dodatków będzie jednak wyrazistszy w orzechowym smaku i równie efektowny.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. Jabłka połóż w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz przez około 30 minut, w temperaturze 180 stopni C.
Przygotuj polewę mleczną i udekoruj nią jabłka.
Jeżeli nie lubisz pieczonych owoców, przepis możesz zastosować, wykorzystując masę orzechową i polewę do wypełnienia gotowych babeczek z kruchego ciasta.Źródło: Tele Tydzień