Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 679
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 108
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 679
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 108
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Mąkę, cukier, margarynę, żółtka, chałwę i śmietanę zmiksować mikserem First Austria, następnie wyłożyć na posypany mąką blat i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włóżyć na godzinę do lodówki. Kolejny etap to: ciasto rozwałkować na grubość 3 mm i wykrawać róznymi foremkami ciasteczka (jak na zdjęciu). Piec około 15-20 minut na delikatny kolor. Ostatnią czynnoscią jest udekorowanie kolorową polewą ciasteczek według uznania. Roztopic czekoladę i zrobić łyżeczką ciemne oczka. Ciasteczka są pracochłonne maluszkom wyśmienicie smakują.