Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
znany nam ryz na mleku w wersji po turecku (przepis z serbskiej strony coolinarika.com)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 191
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 191
Składniki
Wlac 3 szklanki wody do garnka, zagotowac. Wsypac ryz, gotowac na wolnym ogniu. Kiedy ryz bedzie prawie miekki, dodac mleko, wsypac cukry i zagotowac- gotowac ok 5 minut. Proszek budyniowy rozrobic w 100 ml mleka, wlac do ryzu, gotowac ok 2 min. Gotowy ryz rozlac do salaterek, jesc na cieplo lub po wystygnieciu.
Wg uznania do ryzu mozna dodac rodzynki, cynamon lub czekolade ( ok 3 kostki na 1 salaterke). Smacznego ;-)