Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sushi naleśnikowe z warzywami dla dziecka"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 249
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 249
Składniki
Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. Umyj warzywa, osusz i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej łyżeczkę masła i wrzuć marchewkę. Podsmażaj krótko, aż zmięknie i stanie się błyszcząca, ale zachowa kruchość.
Rozłóż każdy naleśnik, nałóż porcję ryżu, rozprowadź go równomiernie, zostawiając wolne brzegi. Pośrodku rozłóż pasek warzywnego nadzienia. Zwijaj naleśniki w rulon, a następnie pokrój je na centymetrowe kawałki.
Podawaj naleśnikowe sushi z sosem pomidorowym. Młodym amatorom pikantnej kuchni możesz podać sos chilli.
Czas przygotowania: 25 minut, cena porcji: ok. 2 zł, 340 kcal, dla 4 osób.Źródło: Olivia