Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Surówka z pora ze śliwkami"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 350
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 350
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Składniki
Pory umyj. Każdy przekrój na pół i pokrój w bardzo cieniutkie pół plasterki. Rozłóż w salaterce, posyp szczyptą soli i cukrem pudrem. Odstaw na 10 min.
Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki. Każdą połówkę cieniutko pokrój (kilka kawałków pozostaw do dekoracji).
Jabłko obierz, usuń gniazdo nasienne i pokrój w makaronik. Skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj sałatki, przypraw do smaku i udekoruj.
Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 0,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie