Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Surówka z piersi kurczaka, szparagów i malin"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 281
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 281
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Piersi opłucz, osusz, natrzyj solą i pieprzem, usmaż na 2 łyżkach oleju. Szparagi obierz, odetnij końcówki. Zagotuj wodę ze szczyptą soli, cukru oraz łyżką soku z cytryny. Włóż szparagi (ustaw je pionowo główkami do góry). Gotuj 15-20 min.
Rukolę opłucz, ułóż razem z pokrojonym w plastry mięsem i szparagami. Posyp malinami. Polej sosem z 3-4 łyżek oleju oraz soku z cytryny, syropu, soli i pieprzu do smaku.
Czas ok. 35 min; porcja – 260 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety