Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Surówka z kapusty kiszonej z sosem majonezowym"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Białą kapustę drobno poszatkuj. Marchewki obierz, opłucz, a potem zetrzyj na tarce o dużych oczkach lub pokrój w długie paski nożem szczelinowym do warzyw. Obraną cebulę pokrój w kosteczkę. Kapustę kiszoną odciśnij, posiekaj. Warzywa wymieszaj.
Cukier puder wymieszaj ze szczyptą soli i pieprzu. Dodaj majonez, utrzyj. Wlej mleko. Sos starannie wy mieszaj lub zmiksuj, schłodź. Dodaj posiekaną natkę i szczypior. Polej przygotowaną surówkę, przemieszaj.Źródło: Świat kobiety