Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Surówka z cieciorki i pomidorów"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 225
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 225
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Składniki
Cieciorkę osącz z zalewy. Możesz też ugotować do miękkości 15 dag suszonej ciecierzycy. Pomidorki i ogórek umyj, osusz. Oczyść dymki i łodygi selera naciowego (usuń ewentualne włókna).
Ogórki pokrój w grubą kostkę, pomidorki na ćwiartki. Posiekaj drobno dymkę oraz łodygi selera naciowego. Natkę opłucz, osusz. Oderwij listki z gałązek i drobno posiekaj.
Wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny. Sos dopraw solą i pieprzem. W misce wymieszaj cieciorkę, ogórek, pomidorki, dymkę, seler naciowy oraz natkę. Całość skrop sosem. Posyp sezamem.Źródło: Świat kobiety