Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Surówka z białej kapusty i boczku"
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9873
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 133
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 537
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 84
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9873
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 133
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 537
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 84
Składniki
Główkę białej kapusty oczyść z wierzchnich liści, a następnie cienko poszatkuj. Oprósz solą, odstaw na kilkanaście minut. Gdy kapusta puści sok, odciśnij ją dobrze rękoma.
Boczek pokrój w plasterki, a następie w kosteczkę. Wrzuć na rozgrzaną suchą patelnię, wytop skwarki. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Przepłucz i osusz garść kiełków. Natkę umyj, osusz, drobno posiekaj.
Wymieszaj w misce kapustę z cebulą i kiełkami. Dodaj olej utarty z cukrem oraz octem. Na koniec surówkę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Rozłóż porcje do miseczek lub na talerze. Przed podaniem posyp wysmażonym boczkiem oraz posiekaną natką.
Czas ok. 25 min; porcja – 230 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety