Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Surówka fasolowo-kapuściana"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Czerwoną kapustę oczyść z wierzchnich liści, poszatkuj. Wrzuć na osolony wrzątek i gotuj około 30 minut. Pod koniec gotowania dodaj sok wyciśnięty z cytryny. Dzięki temu kapusta zachowa kolor. Odlej na sicie, pozostaw do ostudzenia.
Białą fasolę odlej z zalewy, przelej zimną woda, poczekaj, aż odcieknie. Wymieszaj z kapustą.
Jabłko umyj, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój w kosteczkę. Obraną cebulę poszatkuj. Dodaj razem z jabłkiem do sałatki. Wymieszaj starannie. Skrop olejem. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Udekoruj świeżą natką.
czas ok. 40 min; porcja – 190 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety