Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Superzdrowa faszerowana papryka"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 202
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1249
Składniki
• 35 minut • dla 4 osób • cena 15 zł
Papryki umyj i wyjmij gniazda. Następnie przygotuj farsz, łącząc mięso mielone, ryż, kuskus, drobno pokrojoną cebulę, zioła, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz. Wlej pół szklanki wody. Wszystko dokładnie wymieszaj i wypełnij farszem papryki.
Ułóż je w płaskim, szerokim garnku i zalej lekko osoloną wodą (rozpuść w niej łyżkę koncentratu pomidorowego). Gotuj ok. 30 minut.
Podawaj z sosem jogurtowo-czosnkowym (jogurt wymieszaj z odrobiną wody i dodaj rozgnieciony czosnek).
W Turcji do faszerowania używa się małych zielonych papryczek, które nie mają słodkiego posmaku – mięsiste żółte i czerwone trochę zmieniają smak potrawy. Można wtedy zwiększyć nieco ilość przypraw.Źródło: Show