Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne na upal. Jest to moja zmodyfikowana wersja tego deseru.
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Gotujemy kisiel. Pod koniec gotowania dodajemy wisnie.
z kromek chleba odcinamy skorki. Maczamy chleb w soku z wisni i ukladamy w miseczkach. ( w wersji dla doroslych mozna dolac do soku nieco alkoholu)
do srodka miseczek wlewamy kisiel z owocami. Wierzch przykrywamy kromka chleba. Miseczki przykrywamy talerzykiem, mozna go odbciazyc czyms. Deser wkladamy do lodowki na kilka godzin. smacznego