styropian....

styropian....
> > 6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: izaa_a
czyli sernik bez sera

Składniki

  • Ciasto: 3 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 5 żółtek
  • 25 dag. masła lub margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Środek: 1 litr śmietany 18 %
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 5 białek
  • 1 szkl. cukru
  • 1 budyń śmietankowy duży
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dodatkowo: słoik powideł

Przygotowanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. 1 część wyłożyć na spód blaszki i posmarować powidłami śliwkowymi lub inną konfiturą. Drugą włożyć do zamrażarki.

  2. Białka ubić z cukrem, dodać śmietanę i pozostałe składniki. Wymieszać. Wyłożyć masę na ciasto posmarowane powidłami. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok. 50 min. W temperaturze 180°C. Studzić ciasto ok. 3 godzin.

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 14 grudnia 2014
Jedna łza wypełniona miłością , ma większą wartość niż wiele łez wylanych z byle powodu .
anulka12 14 grudnia 2014
Piękne zdjęcie zachęca do wypróbowania. Ostatnio dość popularne ciasto na smakerze :-)
Składniki
  • Ciasto: 3 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. cukru pudru
  • 5 żółtek
  • 25 dag. masła lub margaryny
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Środek: 1 litr śmietany 18 %
  • 20 dag wiórków kokosowych
  • 5 białek
  • 1 szkl. cukru
  • 1 budyń śmietankowy duży
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dodatkowo: słoik powideł
Składniki