Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita strucla z serem. Idealna do szklanki zimnego mleka lub ciepłej herbatki. Polecam wypróbowanie przepisu.
...ale pyszny.
Odsłon: 728
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 635
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 369
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 172
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5144
...ale pyszny.
Odsłon: 728
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 88
Polecam.
Odsłon: 635
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 369
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 172
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5144
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami. Następnie dodajemy cukier, mleko i jajka i zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy rozpuszczone letnie masło i ponownie zagniatamy. Ciasto powinno być gładkie i elastyczne. Odstawiamy na wyrośnięcia na 1 godzinkę. Twaróg mieszamy z cukrem jajkiem i śmietaną. Ciasto dzielimy na dwie części. Dwie formy 30 x 11 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wałkujemyy na długość blaszki (około 1 cm). Smarujemy połową farszu i zwijamy rulon. To samo robimy z drugą częścią ciasta i farszu. Wykładamy rulony do blaszek. Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)