Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strucla z makiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6333
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 317
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6333
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 317
Składniki
Zrób roztwór z drożdży. Wymieszaj mąkę, drożdże, roztopione masło. Uformuj z niego kulę, włóż do miski z zimną wodą. Po 20 minutach ponownie je zagnieć.
Mak sparz, zmiel, wymieszaj z cukrem, bułką, bakaliami i orzechami. Dodaj żółtka, miód, pianę z białek. Ułóż ją na rozwałkowanym cieście, zawiń. Piecz 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień