Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Strucla makowa na śmietanie"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 73
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 79
Składniki
Ciasto: drożdże rozetrzyj z cukrami i wymieszaj ze śmietaną. Mąkę przesiej, dodaj masło, drożdże z cukrami, żółtka i jajka. Wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia.
Masa: mleko podgrzej, zalej mak, odstaw do ostygnięcia. Mak osącz, zmiel dwukrotnie. Drożdże rozetrzyj z cukrem i połącz z makiem. Dołóż resztę składników, wymieszaj.
Wyrośnięte ciasto wyrabiaj, aż zacznie odchodzić od ręki. Podziel na 2 części. Każdą rozwałkuj, posmaruj masą makową i zwiń jak roladę. Przełóż na blaszkę i wstaw do piekarnika nagrzanego do 40°C. Po 30 min zwiększ temperaturę do 180°C i piecz ok. 50 minut. Cukier puder utrzyj z wrzątkiem, polej ciasto. Udekoruj owocami.Źródło: Naj