Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strucla jogurtowa z makiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1176
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 122
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1176
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 122
Składniki
Przepis przysłała Marta Matusiewicz z Bielska-Białej
Nadzienie: mak ugotuj w mleku i tej samej ilości wody. Zmiel. Masło stop. Dodaj mak, miód, cukier, kakao, budyń i aromat, wymieszaj. Dodaj jajko, połącz.
Ciasto: drożdże wymieszaj z jogurtem. Mąkę i cukier połącz z margaryną, dodaj drożdże, zagnieć. Ciasto rozwałkuj na prostokąt, pokrój na trzy pasy. Na każdym rozsmaruj nadzienie, brzegi zlep. Zapleć warkocz. Odstaw do wyrośnięcia. Struclę piecz 35-40 min w 180°C.
<strong>Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie