Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strucla (drożdżówka) z jabłkami to świetna propozycja na kolacje. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Mleko lekko podgrzewamy. Dodajemy drożdże i cukier. Odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy rozpuszczone masło, jajka, cukier waniliowy i mąkę. Zagniatamy ciasto. przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę.
Jabłka kroimy w ósemki. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier i jabłka. Dusimy aż jabłka zrobią się miękkie. Studzimy.
Ciasto dzielimy na dwie części. Wałkujemy na prostokąt. Wykładamy jabłka i zwijamy rulony. Żółtko mieszamy i smarujemy wierzch ciasta. Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)