Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strucla bakaliowa"
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 17
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 230
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 153
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 17
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 230
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 153
Składniki
Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic
Do dużej miski przesiej mąkę. Dodaj drożdże, cukier i sól, wymieszaj. Mleko i masło podgrzewaj, aż masło się stopi. Lekko ostudź. Wlej do miski z resztą składników, dodaj żół tko. Wyrób na gładkie, elasty czne ciasto (w razie potrzeby delikatnie podsyp mąką). Odstaw na ok. 45 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Ciasto lekko zagnieć, rozwałkuj na kwadrat o boku 28 cm. Rozsyp równą warstwę bakalii (trochę owoców kandyzowanych możesz odłożyć do dekoracji). Ciasno zwiń. Struclę ułóż w wyłożonej papierem do pieczenia formie. Piecz ok. 30 minut w temp. 170°C. Ostudź.
Lukier: cukier puder dokładnie utrzyj z sokiem z cytryny i 2-3 łyżkami gorącej wody (lukier powinien być gęsty). Obficie polukruj struclę, posyp pokrojonymi owocami kandyzowanymi lub innymi bakaliami.
<strong>Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie