Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
stefanka kokosowa na krakersach
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 588
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 588
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Składniki
z 1/2 litra odlać szklankę mleko zmiksować z: 2 żółtkami 2 łyżki mąki zwykłej 2 łyżki mąki ziemniaczanej
resztę mleka zagotować, dodać: cukier cukier waniliowy oraz wcześniej rozmieszane mleko zagotować i pozostawić do ostudzenia.
jak masa ostygnie zmiksować z masłem dodać 3/4 wiórek kokosowych resztę wiórek pozostawić
na blachę wyłożyć krakersy przełożyć 2/5 masy na masę położyć krakersy i ponownie przełożyć 2/5 masy na masę położyć krakersy i ostatnia cześć masy następnie obsypać pozostawionymi wiórkami ciasto umieścić w lodówce.