Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 54
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6732
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 54
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6732
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 146
Składniki
Miód podgrzać z mlekiem mieszając do połączenia składników,ostudzić. Z powyższych skladnikow wraz z miodem i mlekiem zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części,upiec placki w 180 stopniach ok. 15 minut.
Do mleka wsypać kasze manny i cukier,gotować mieszając aż masa będzie gęsta . Ostudzić. Następnie utrzeć z masłem.
Składniki umieścić w garnku,podgrzewać do połączenia się składników. Dodatkowo 2 małe słoiki dżemu lub powideł. Pierwszy blat posmarować dżemem na to polowa masy ,przykryć drugim blatem i znowu dżem i masa,na to ostatni blat. Polać polewą.