Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Staropolskie piernikowe choinki"
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3169
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2813
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 34
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3169
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2813
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 34
Składniki
Mąkę wraz z kakao przesiej na stolnicę. Dosyp sodę oraz przyprawę korzenną. Dołóż miód, miękkie masło, jajko i cukier puder. Zagnieć gładkie ciasto. Ciasto włóż do miseczki. Szczelnie przykryj folią spożywczą i odstaw na około 2 tygodnie w chłodne miejsce (ale nie do lodówki!).
Po tym czasie ciasto podziel na porcje. Każdą cienko rozwałkuj. Z placków wytnij choinki. Ciastka głęboko ponacinaj - jedną połowę zaczynając od czubka, a drugą od podstawy. Ciastka ułóż na blachach przykrytych pergaminem.
Piecz po 15 min w 170 st. Po 2 tygodniach, gdy zmiękną, udekoruj ciastka lu- krem i złóż po dwa, formując choinki.Źródło: Tina