Smaker- ciasta i desery

Darmowa aplikacja z najlepszymi przepisami w sieci

Sprawdzony biszkopt! zawsze wychodzi

Sprawdzony biszkopt! zawsze wychodzi
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: anetarz
łatwo ! szybko! jest przepyszny, znika w mgnieniu oka. Pasuje zarówno do owoców, masy jak i oczywiście można jeść samego bez żadnych dodatków ewentualnie posypany cukrem pudrem. Mało słodki!!! Wspaniały na popołudnie przy kawie. Nie zdąrzyłam zrobić zdjęcia bo od razu zniknął:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Oddzielic białka od żółtek

  2. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.

  3. Do ubitych białek dodajemy kolejno cukier waniliowy, zółtka, mąkę, mąkę ziemniaczaną, olej i na końcu proszek do pieczenia

  4. WAŻNA JEST KOLEJNOŚĆ! Jeśli ubijamy mikserem to od mąki lekko miksować!

  5. Piec 30-35 minut w temperaturze 185 stopni.

  6. Jest to przepis na dużą blachę.

  7. Gdy chce ktoś uzyskać biszkopt kakaowy wystarczy pod koniec ubijania dodac parę łyżek kakao.

Komentarze do przepisu (4)

wioleta333 02 sierpnia 2010
ciekawy przepis ale mam pytanie czy jak dodam kakao 3 łyżki to nie ująć wtedy mąki 3 łyżki...
kibi87 02 sierpnia 2010
a smakuje tak samo jak inny z ta ilością oleju?
anetarz 02 sierpnia 2010
nie ujmuje się mąki ani nic tylko dodatkowo pod koniec można dodać jeszcze kakao. Proponuje 2-3 łyzki. Jesli 2... Czytaj całość »
nie ujmuje się mąki ani nic tylko dodatkowo pod koniec można dodać jeszcze kakao. Proponuje 2-3 łyzki. Jesli 2 łyzki to kolor będzie taki orzechowy a jak 3 powinien być ciemny, ale to będzie widać w miarę dodawania. Radzę dodawać po małej łyżce żeby zobaczyć jaki kolor biszkoptu odpowiada
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki