Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe spody do kruchych babeczek, które możemy powypełniać dowolnymi słodkimi masami, bitą śmietaną, kremami czy budyniem, wyczarowując jednocześnie małe słodkie mini cudeńka. U nas lubimy takie babeczki z kremem budyniowym lub z kremem mascarpone. Czasem wystarcza tylko bita śmietana i pyszne sezonowe owoce, aby sprawić przyjemność moim domowym łasuchom. Ozdabiając krem czy masę czekoladą, kolorowymi posypkami czy owocami babeczki stają się mega kolorowe i kuszące.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22692
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 576
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 124
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22692
Składniki
Mąkę i cukier puder przesiewamy
Dodajemy cukier waniliowy, szczyptę soli, a następnie pokrojone na mniejsze kawałki masło i żółtka. Zagniatamy ciasto
Ciasto wkładamy do foliowego woreczka i umieszczamy na min 1 godzinę w lodówce
W tym czasie foremki ( u mnie metalowe ) smarujemy masłem
Po godzinie ciasto wyjmujemy z lodówki i wylepiamy nim wnętrze foremek
Pieczemy w 180 stopniach przez ok10-12 minut do momentu aż brzegi babeczek zaczną się rumienić