Sos dyniowo - gruszkowy do deserów

Sos dyniowo - gruszkowy do deserów
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: sereberko80
smaczny, aromatyczny, idealny sos do ciast, lodów czy naleśników

Składniki

  • sok gruszkowy lub jabłkowy 2 szkl.
  • dynia (po obraniu) 20 dag
  • gruszka 2 duże
  • cukier 3 łyżki
  • cynamon
  • mąka ziemniaczana 2 płaskie łyżeczki

Przygotowanie

  1. Obraną dynię i gruszkę pokroić w małą kostkę. Do garnka wlać sok, dodać dynię, gotować kilka minut, aż zmięknie. Dodać gruszkę i chwilę podgrzać. Wsypać cukier i doprawić odrobiną cynamonu. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do sosu. Wymieszać i zagotować. Sos równie dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno. Smacznego :-)

Komentarze do przepisu (8)

Konto usunięte 29 września 2014
Bardzo ciekawy przepis :-) w takim zestawieniu nigdy nie próbowałam sosu , ale z pewnością wypróbuję wg... Czytaj całość »
Bardzo ciekawy przepis :-) w takim zestawieniu nigdy nie próbowałam sosu , ale z pewnością wypróbuję wg Twojego przepisu, wygląda smakowicie :-)
lidka5x5 29 września 2014
Musi być smaczne to połączenie:)))
Futka 30 września 2014
Świetne i baaaaardzo smaczne połączenie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • sok gruszkowy lub jabłkowy 2 szkl.
  • dynia (po obraniu) 20 dag
  • gruszka 2 duże
  • cukier 3 łyżki
  • cynamon
  • mąka ziemniaczana 2 płaskie łyżeczki
Składniki