Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: bitedelite
Smaczny, pyszny i przede wszystkim - orzeźwiający deser na upalne dni, dużo lżejszy niż lody.

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę i wsypać cukier, mieszać aż do rozpuszczenia. Schłodzić.

  2. Truskawki obrać ze szypułek wrzucić do blendera, zmiksować. Wlać ostudzoną wodę z cukrem oraz sok z cytryny. Zmiksować ponownie.

  3. Wszystko przelać do plastikowego pojemnika i włożyć do zamrażalnika na ok 2 godziny.

Komentarze do przepisu (2)

milla_poz 26 czerwca 2011
Uwielbiam lody wodne i sorbety! Zrobiłam go sobie, ale zostawiłam w lodówce na noc, był twardy jak kamień :/... Czytaj całość »
Uwielbiam lody wodne i sorbety! Zrobiłam go sobie, ale zostawiłam w lodówce na noc, był twardy jak kamień :/ Następnym razem zgodnie z przepisem wyjmę po 2-óch godzinach ;)
jagienkaaa 27 czerwca 2011
Ale ma ladny kolor!SUPER!
Składniki