Sorbet truskawkowy

Sorbet truskawkowy
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: szynszylka
Pyszne zakończenie dnia

Składniki

  • truskawki mrożone, 50 dkg
  • Miód spadziowy, 3 łyżki
  • Olej z pestek dyni, 2 łyżki

Przygotowanie

  1. blenderem rozdrabniamy zamarznięte truskawki z miodem na gładką masę

  2. podajemy w grubym szkle polane łyżką oleju z pestek dyni

  3. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (8)

sereberko80 02 marca 2010
ale pyszny i dietetyczny deserek :-) wiem co dzisiaj zrobię po obiedzie :-)
wiola1100 02 marca 2010
sorbet truskawkowy uwielbiam tylko ten olej na wierzchu jakoś do mnie nie przemawia
szynszylka 03 marca 2010
zamiast oleju można dodać sos czekoladowy do lodów :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • truskawki mrożone, 50 dkg
  • Miód spadziowy, 3 łyżki
  • Olej z pestek dyni, 2 łyżki
Składniki