Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sorbet ananasowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
porcje, : ok. 25 minut + czas mrożenia; cena porcji: ok. 10 zł
Ananasy odkrój od góry i z obu wydrąż miąższ.
Lód skrusz w blenderze i zmiksuj razem z wydrążonym ananasem.
Miksując, dodaj stopniowo cukier puder oraz sok z limonki.
Tak przygotowaną masę przełóż do pojemnika, a następnie wstaw do zamrażarki na kilka godzin (2-4). Miksuj zamrażaną masę co 30 minut (dzięki temu nie zrobią się grudki lodowe).
Gotowy deser podaj w wydrążonych ananasach, dowolnie dekorując (np. małymi owocami oraz listkami świeżej melisy lub mięty).Źródło: Świat kobiety