Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sok z czarnych porzeczek z nutą malin"
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 543
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 543
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 19
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 424
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Umyj owoce, osącz, oszypułkuj. Wsyp do garnka, zalej 1,5 szkl. wody. Gotuj ok. 3 min.
Ostudzone przetrzyj przez sito. Dodaj do soku cukier – na szkl. soku szkl. cukru.
Podgrzej na małym ogniu do rozpuszczenia cukru, mieszając. Przełóż do słoików i natychmiast zakręć.Źródło: Świat kobiety