Soczyste truskawki pod kruszonką

Soczyste truskawki pod kruszonką
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Wyjątkowo lekki i pyszny deser owocowy, który swoim smakiem przypomni Ci lato.

Składniki

  • 1/2 kg świeżych lub mrożonych truskawek
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 150 g mąki
  • szczypta soli
  • 150 g zimnego masła

Przygotowanie

  1. Truskawki ułóż w formie do pieczenia ciasta i polej sokiem z cytryny.

  2. W misce wymieszaj mąkę, masło, sól i cukier aż do wyrobienia kruszonki, którą rozprowadź dokładnie na truskawkach.

  3. Rozgrzej urządzenie Philips Airfryer do temperatury 200°C i umieść w nim naczynie wraz z zawartością.

  4. Ustaw minutnik na 20 minut i piecz aż kruszonka zrobi się złocistobrązowa, a Airfryer poinformuje o zakończeniu pieczenia.

Składniki
  • 1/2 kg świeżych lub mrożonych truskawek
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 150 g mąki
  • szczypta soli
  • 150 g zimnego masła
Składniki